Ключі та сертифікати на право власності на нові квартири отримали дев’ять військовослужбовців двох військових частин Нацгвардії України, що дислокуються на Вінниччині.

 

— Загалом нинішнього року власниками житла стануть чотириста наших військовослужбовців, — наголосив у своєму виступі командувач Нацгвардії України Юрій Аллеров. — Торік з новосіллям вітали 274 гвардійця. Такої великої кількості житла наша структура не отримувала жодного разу за всі роки незалежності держави.


Вінницька міськрада виділила земельну ділянку для будівництва двох будинків для військових. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов. З ініціативи облдержадміністрації на території Гайсинського району Міноборони відновило колишню військову частину, ліквідовану за часів попереднього керівництва військового відомства. За кошти обласного і районного бюджетів відбудовано приміщення казарми, споруджено котельню, придбано меблі тощо. Нині там базується 59-та мотопіхотна бригада. Підрозділ продовжує отримувати фінансову підтримку.


Як зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, регіон спільними зусиллями з військовим відомством зміцнює обороноздатність області, що межує з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою, де дислокуються російські підрозділи.

 

Вінницька область.