Збройна сутичка із застосуванням вогнепальної зброї сталася в ніч із 15 на 16 січня в райцентрі Олевськ на Житомирщині. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав житель цього міста депутат обласної ради Олександр Ніколайчук. Ось його версія: "Картина вражає зухвалістю: близько 12 години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності, озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони розпочали розстрілювати молодих хлопців, які перебували поблизу кав'ярні та парковки". Олександр Ніколайчук стверджує, що під час масового зіткнення хтось із приїжджих кинув у натовп гранату, як наслідок багато людей отримали поранення різного ступеня. Бандити посідали в авто та поїхали за межі міста. Під посиленою охороною перебуває Олевська районна лікарня. О. Ніколайчук також повідомляє, що серед поранених є немісцеві з "моторошними наколками".

 

Прес-служба ГУНП в Житомирській області повідомила, що на місці події виїхали та працюють слідчо-оперативні групи головного управління Нацполіції в області та Олевського ВП, експерти вибухотехнічної служби та спецпідрозділ ГУНП. Вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо -- жителі Олевського району та ще троє -- львів'яни, один із яких помер під час надання медичної допомоги. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини, -- йдеться у повідомленні. Нині уже встановлено частину учасників конфлікту та всі їх транспортні засоби. Тривають подальші дії.

 

На своїй сторінці Фейсбук начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко уточнив, що збройному конфлікту передувало з'ясування стосунків напередодні між його учасниками в кафе та на дискотеці.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України