У запорізькому кінотеатрі імені Довженка за повного аншлагу відбувся допрем'єрний показ фільму "Воїни духу". Згадана документальна стрічка знята Анною Мартиненко та Тетяною Кулаковською власним коштом і присвячена п'яти останнім дням оборони Донецького аеропорту, який тримався 242 дні.

 

Головна ідея фільму, окрім захоплення мужністю і стійкістю наших воїнів -- простих чоловіків звичайних мирних професій, які взяли до рук зброю, -- це людяність. Воїни, які пережили пекло ДАП, залишилися справжніми добрими, готовими прийти на допомогу тим, кому нині найтяжче.

 

До речі, на сцену зали, переповненої воїнами 55-ї артилерійської бригади, частин Національної гвардії та представниками учнівської молоді міста, вийшли запорізькі "кіборги". Про одного з них -- депутата Запорізької міськради, кавалера ордена "За мужність" 3-го ступеня В'ячеслава Зайцева -- "Голос України" вже розповідав. Також тут же в залі відбулося нагородження учасників АТО та волонтерів.

 

"Вкотре ми усвідомлюємо -- битва за нашу волю триває і зараз... Історичні події, які відбуваються на наших очах, свідчать про незламне прагнення українського народу до волі, до свободи", -- заявив у своєму виступі директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України