Складно переоцінити важливість якісного і точного медичного обладнання. Від його безпеки та ефективності кожного дня залежать життя людей. Величезна різноманітність видів сучасних досліджень вимагає забезпечення високоякісним медико-технічним обладнанням на усіх етапах лікувально-діагностичного процесу. Якісне медичне обладнання можна купити в інтернет-магазині Медика - www.medika.kiev.ua де завжди великий вибір товарів медичного призначення за вигідними цінами та доставкою по всій Україні. Громіздкий перелік обладнання намагаються привести до однієї уніфікованої класифікації вже певний час, але втиснути у суворі і обмежені рамки все розмаїття використовуваних у медицині приладів не вдається.

Очевидним буде розмежування в залежності від області застосування; кардіологічне, офтальмологічне, пуль монологічне, нейрохірургічне і т.п.

Типи медичного обладнання:

  • Діагностичне обладнання - це медичні машини, різноманітні прилади, засоби, що використовуються при встановленні правильного діагнозу. Прикладами такого устаткування є широко використовувані машини ультразвукової діагностики, комп’ютерної томографії і магнітно-резонансної томографії, сканери та рентгенівські апарати, тест-системи. Завдяки швидкому розвитку та інноваційним розробкам певні прилади можуть застосовуватися не лишень в медичних засобах (глюкометри, якими користуються хворі на діабет, можна придбати в аптеках).
  • Устаткування та системи для підтримки життєзабезпечення - від інкубаторів для новонароджених до апаратів штучної вентиляції легенів та підтримання кровообігу, приладів для реанімації.
  • Лікувальне та хірургічне обладнання - усе хірургічне обладнання (хірургічні столи, лампи), інфузійні насоси, медичні лазери і LASIK хірургічні машини (застосовуються для корекції вад зору ексимерним лазером).
  • Медичні монітори дозволяють відстежувати зміни у стані організму пацієнта, вимірюючи життєво важливі ознаки людини і інші параметри, в тому числі робити електрокардіограму, електроенцефалограма, вимірювати кров'яний тиск.
  • Медичне лабораторне обладнання використовується для здійснення вимірювань і проведення експериментів у лабораторних умовах, дозволяє аналізувати показники, автоматизуючи та прискорюючи дослідження.
  • Терапевтичні прилади: обладнання для ультразвукової, фізичної, лазерної терапії.
  • Допоміжне обладнання для транспортування та пересування пацієнтів.

Спеціалісти по технічному обслуговування біомедичного обладнання є життєво важливим компонентом системи охорони здоров'я. Працюючи в основному в лікарнях, ці люди відповідають за підтримання медичного обладнання об'єкта в належному стані та діють в основному як сполучна ланка між лікарем і обладнанням.