У понеділок увечері спецчастини турецької служби безпеки затримали основного підозрюваного в скоєнні теракту, що стався на Новий рік у популярному стамбульському клубі «Рейна», повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu Agency. Тоді від куль терориста загинуло 


39 осіб і 65 дістали поранення. Затриманий підозрюваний —34-річний громадянин Узбекистану Абдулкадир Масхаріпов. Його розшукали в мікрорайоні Есенюрт, у європейській частині Стамбула.


Турецькі ЗМІ зазначають, що арешт підозрюваного відбувався на очах у його чотирирічного сина. Під час операції у квартирі затримано ще семеро осіб, четверо з яких мають громадянство Киргизстану.


Віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш привітав поліцію з успішною операцією і зауважив, що це перший випадок, коли підозрюваного у вчиненні теракту вдалося взяти живим. «Терорист визнав, що саме він стріляв у нічному клубі», — повідомив губернатор Стамбула Васіп Шахін.


Нагадаємо, що відповідальність за теракт у клубі «Рейна» взяла на себе екстремістська організація «Ісламська держава».


Подробиці ЗМІ не повідомляють через обмеження, що існують у Туреччині, але зазначають, що операція з виявлення можливих спільників Абдулкадира Масхаріпова тривала й у вівторок уранці.