Делегація представників Вінницької міськради побувала на підшефному корветі "Вінниця", щоб привітати його екіпаж із 40-річчям від дня спуску на воду. Гості виконали ще одну почесну місію -- передали прапор міста Військово-морському ліцею, який раніше, як і корвет "Вінниця", базувався у Севастополі. Після тимчасової окупації Криму вони тепер дислокуються в Одесі.

 

Моряки і ліцеїсти приймали вінничан на палубі корабля (на знімку). Гості передали насоси для відкачування води, а також спеціальні костюми, особливість яких в тому, що захищають від проникнення вологи і стійкі до вогню. Грамоти і грошові премії від міськради отримали моряки, яких рекомендувало відзначити командування Військово-морських сил. Домашні харчі та продукти, привезені з Подільського краю, стануть доповненням до обіднього столу захисників морських рубежів.

 

Фото
з сайту Вінницької міськради.

 

-- Уже двадцять років Вінниця опікується командою корабля з його однойменною назвою, -- каже уповноважений представник міського голови, депутат міськради п'яти попередніх скликань Володимир Савельєв. -- Поїздки до моряків здійснюємо традиційно тричі на рік. Своєю заслугою вважаємо те, що завдяки зусиллям міської влади у свій час вдалося врятувати корвет, який намагалося знищити колишнє керівництво ВМС. Після неодноразових звернень до міністра оборони колишнього міського голови Вінниці Володимира Гройсмана, а також депутатів міськради, тодішній командувач ВМС відмінив свій наказ про утилізацію військового судна у 2013 році.

 

Як пояснив співрозмовник, корвет перевели до складу навчальних кораблів. Він є своєрідною кузнею кадрів для військового флоту.

 

-- Навіть коли судно залишається в порту, його системи дають можливість бачити все Чорне море, -- каже пан Савельєв. -- Другого такого корабля нема на нашому флоті. Уже цим він є унікальний для підготовки морських військових фахівців.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України