Триває розслідування збройного конфлікту, що стався приблизно о пів на першу ночі 16 січня в райцентрі Олевськ на Житомирщині. Тоді була застосована і граната РГД-5. Один із учасників сутички, який постраждав від вибуху найбільше, помер під час надання медичної допомоги. Після встановлення особи виявилося, що він не львів’янин, як вважали спочатку, а житель Київської області. Правоохоронці повідомили про вилучення понад десятка одиниць зброї. Ще одне повідомлення: серед учасників кривавого конфлікту — кримінальний авторитет зі Львівщини.

 

Найбільше коментарів викликало твердження начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка. За його словами, напередодні біля розважального закладу сталося звичайне непорозуміння, внаслідок чого зав’язалася бійка. Кримінальні елементи з Львівської області, які проживали раніше в Олевську, після вживання алкоголю намагалися безплатно пройти до цього нічного закладу, через що стався конфлікт з охоронцем. Потім підійшов керівник закладу — вони побилися. Наступної ночі дві групи — місцевих і приїжджих — прийшли на зустріч озброєними.


Цю версію одразу ж саркастично прокоментували користувачі Інтернету: мовляв, вони й не знали, що в Олевську така крута дискотека, що туди з усієї України з’їжджаються, а за квиток у 20 гривень стрілянину розпочинають.


У свою чергу, на засіданні Верховної Ради Володимир Арешонков — народний депутат від округу, до якого входить і Олевськ, зазначив, що під час сесії новоствореної Олевської територіальної громади люди обурювалися тим, як відбувається інтерпретація і оцінка тих подій:


«Правоохоронні органи, представники поліції сьогодні, тільки розпочавши слідство, вже стверджують, що це звичайний побутовий конфлікт, який відбувається між представниками місцевих громадських організацій і приїжджими гостями. Скажіть мені, будь ласка, що це за гості такі — представники кримінальних структур зі Львівщини, з інших регіонів, які приїхали в Олевськ, що, на дискотеку? Ми що, не розуміємо глибоко, який це конфлікт? Тому ставимо питання перед міністром внутрішніх справ паном Аваковим, перед Службою безпеки України — паном Грицаком: на місці сьогодні представники Національної гвардії, є достатньо професійних, підготовлених людей для того, щоб розібратися і дати оцінку тому, що відбулося в Олевську, і знайти справжніх винуватців».


До речі, не факт, що все сталося через бурштин. Ще не забулося, як у листопаді минулого року місто буквально атакували рекетири. Спецпризначенці затримали банду, яка хотіла взяти під контроль ринок в Олевську. У багажнику машини затриманих правоохоронці виявили рушниці, набої та зв’язаного 22-річного хлопця з вогнепальним пораненням.


Житомирська область.