Делегація представників Вінницької міськради побувала на підшефному корветі «Вінниця», щоб привітати його екіпаж із 40-річчям від дня спуску на воду. Гості виконали ще одну почесну місію — передали прапор міста Військово-морському ліцею (на знімку), який раніше, як і корвет «Вінниця», базувався у Севастополі. Після тимчасової окупації Криму вони дислокуються в Одесі. Моряки і ліцеїсти приймали вінничан на палубі корабля.

 


— Уже двадцять років Вінниця опікується командою корабля з його однойменною назвою, — каже уповноважений представник міського голови, депутат міськради п’яти попередніх скликань Володимир Савельєв. — Поїздки до моряків здійснюємо традиційно тричі на рік. Своєю заслугою вважаємо те, що завдяки зусиллям міської влади свого часу вдалося врятувати корвет, який намагалося знищити колишнє керівництво ВМС. Після неодноразових звернень до міністра оборони колишнього міського голови Вінниці Володимира Гройсмана, а також депутатів міськради тодішній командувач ВМС скасував свій наказ про утилізацію військового судна у 2013 році.


Як пояснив співрозмовник, корвет перевели до складу навчальних кораблів. Він є своєрідною кузнею кадрів для військового флоту.


Вінниця.


Фото з сайту Вінницької міськради.