Команди з різних країн світу прибули до Японії, щоб вирушити в тихоокеанське плавання за програмою уряду Японії «Корабель молодих лідерів світу».

 


Упродовж 10 днів учасники програми перебуватимуть у Японії. Там відбуватимуться лекції, культурні заходи. А з 29 січня по 4 березня молодіжна команда у складі 240 хлопців і дівчат, з яких 120 — японці, а решта — представники інших країн, відвідають, крім Японії, Нову Зеландію та Республіку Фіджі. Вони презентуватимуть свої країни, налагоджуватимуть контакти, напрацьовуватимуть ідеї та плани для майбутньої співпраці. Програма спрямована на поліпшення молодіжної політики в країнах та міжнародної співпраці. І вперше за 29 років існування участь у ній бере команда України. До речі, єдина представниця від Європейського континенту.


Приємно, що це — одна з подій, якою відкривається оголошений Президентом України Рік Японії. До того ж наприкінці минулого року виповнилося 25 років дипломатичних відносин між Україною та Японією.


12 молодих українців для того, щоб потрапити в команду, пройшли серйозний відбір. Учасники української делегації представляють різні сфери діяльності: громадську, політичну, мистецьку тощо.


Ось що написав у Фейсбуку Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Ігор Харченко: «Той самий випадок, коли хочеться бути не тим, хто вітає, а тим, кого вітають... У Токіо стартувала спонсорована та організована японським урядом


45-денна програма молодіжних обмінів під назвою «Корабель молодих лідерів світу». Українська команда — ота, що на фото — одна з 10, що представляють у цій програмі усі населені континенти, і єдина з нашої старої Європи. Крім представників України, на кораблі молодих світових лідерів скоро з порту Йокогама разом вирушать у тихоокеанські води команди з Єгипту, Канади, Індії, Королівства Тонга, Коста-Рики, Кенії, Фіджі, Бразилії та Нової Зеландії. Наші чудові хлопці й дівчата горять бажанням зробити все, аби у найвіддаленіших куточках світу знали, що Україна — це круто і позитивно!»


Токіо.


Фото зі сторінки у Фейсбуку посла Ігоря ХарЧенка.