Комбінат "Запоріжсталь" відзвітував про зростання податкових платежів до держбюджету на 28%, або на 704 мільйони гривень. Таким чином, до державної скарбниці перераховано рекордну суму у розмірі 3,2 млрд. гривень. Обсяги податкових відрахувань ПАТ "Запоріжсталь" до місцевого бюджету в 2016 році теж зросли на 66% (або на 255 млн. гривень) і становили 640 млн. грн.

 

Як повідомляє прес-служба підприємства, платежі до бюджетів усіх рівнів зростають навіть попри "кризу в галузі, зокрема зниження попиту і цін на металопродукцію, тривалий занепад внутрішнього ринку, тиск монополій. Зміцнити свої позиції ПАТ " Запоріжсталь" вдалося за рахунок ефективної роботи, спрямованої на зниження витрат, реалізації великих модернізаційних проектів, програм енергозбереження, підвищення якості продукції, ефективного використання виробничих ресурсів". Як результат -- середня по підприємству зарплата станом на 1.01.2017 року становила 11120 гривень, це на 16% більше, ніж роком раніше.

 

У свою чергу генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма звернув увагу, що"зростання суми податків передусім свідчить про прозору роботу комбінату. Податки -- це стабільна виплата зарплат і пенсій бюджетникам, працююча економіка, реалізація важливих інфраструктурних проектів, нормальне життя Запоріжжя і Запорізького краю. Ми це розуміємо і, зі свого боку, робимо все необхідне, щоб забезпечити своєчасне надходження податків у повному обсязі".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України