Студентська молодь Вінниці створить "Ланцюг Єднання" з нагоди пам'ятної історичної дати -- 98-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР.

 

Розпочнеться акція о 12-й годині на площі імені Тараса Шевченка. Студенти вишів та коледжів, одягнені у національне вбрання, візьмуться за руки і створять шеренгу. До неї долучатимуться всі охочі доти, доки вона не перейде з одного берега на інший. Звучатимуть патріотичні заклики, пісні та вірші про рідну державу і боротьбу її патріотів за незалежність. У такий спосіб студентська молодь ще раз засвідчить єдність нашої держави.

 

-- Ми сильні тоді, коли об'єднані, -- каже один з організаторів керівник ГО "Студентська "Свобода" Андрій Гайдай. -- Тоді можемо протистояти будь-якому ворогу -- внутрішньому чи зовнішньому. Уже продемонстрували світу, що єдність є запорукою стримання ворога, який прийшов на нашу землю.

 

-- Найважливішим у цій акції є те, що молодь проводить її без рознарядки "згори", -- ділиться думками з "Голосом України" доктор історичних наук професор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Сергій Гальчак. -- Нинішні події на Донбасі роблять їх більш відповідальними за долю країни, її майбутнє. У нас патріотична молодь!

 

Хода єднання відбудеться у місті-курорті Хмільник. Маршрут патріотів проляже центральною вулицею міста до пам'ятника Великому Кобзарю. Її учасники нестимуть у руках державні прапори, стрічки з національними символами у кольорах прапора. "У єдності правда і віра, і воля!" -- під таким гаслом біля пам'ятника Тарасу Шевченку учасники зборів проведуть об'єднавче віче. За інформацією секретаря Хмільницької міськради Ігоря Павлюка, присутні вшанують пам'ять земляків, які загинули на Донбасі у протистоянні російським окупаційним військам і місцевим бойовикам. Низка заходів з нагоди пам'ятної дати відбудеться в усіх 27 районах області.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України