ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ

 

У Коростені на Житомирщині міськвиконком оприлюднив проект рішення, згідно з яким з 1 березня за проїзд по місту треба буде заплатити 6 гривень.

 

Пояснюють це так: "У зв'язку з різким підвищенням рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн. значно зросли прямі витрати на оплату праці та податки, що сплачує перевізник згідно з вимогами законодавства. Це безпосередньо впливає на формування собівартості тарифу на проїзд в міському транспорті. Утримання тарифів на міському пасажирському автомобільному транспорті на рівні травня 2015 року призводить до погіршення фінансового стану автопідприємств-перевізників і, як наслідок, до погіршення якості надання пасажирських послуг громадянам. Діючі тарифи, з урахуванням економічної ситуації, яка склалась у країні, не забезпечують рентабельну роботу автомобільних перевізників та покриття собівартості перевезень, що, у свою чергу, може спричинити зупинку роботи автобусів на більшості міських маршрутів, погіршити технічний стан транспортних засобів перевізників у зв'язку з відсутністю коштів на відновлювальні роботи і, як наслідок, вплинути на безпеку дорожнього руху, перевезення пасажирів тощо".

 

Хочеться знайти оптиміста, який досі вірить, що підвищення рівня мінімальної оплати праці не призведе до зростання інфляції.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України