Студентська молодь Вінниці створить ланцюг єднання з нагоди пам’ятної історичної дати — 98-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР.

Розпочнеться акція 22 січня о 12-й годині на площі імені Тараса Шевченка. Студенти вишів та коледжів, одягнені у національне вбрання, візьмуться за руки і створять шеренгу. До неї долучатимуться усі охочі доти, доки вона не перейде з одного берега на другий. У такий спосіб студентська молодь ще раз засвідчить єдність нашої держави.

— Ми сильні тоді, коли об’єднані, — каже один із організаторів керівник ГО «Студентська «Свобода» Андрій Гайдай. — Тоді можемо протистояти будь-якому ворогові — внутрішньому чи зовнішньому. Вже продемонстрували світу, що єдність є запорукою стримання ворога, який прийшов на нашу землю.

— Найважливішим у цій акції є те, що молодь проводить її без рознарядки згори, — ділиться думками з «Голосом України» доктор історичних наук професор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Сергій Гальчак. — Нинішні події на Донбасі роблять їх більш відповідальними за долю країни, її майбутнє. У нас патріотична молодь!

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.