Зупинять рух потягів на станції Ярошинка — попередили вінницьку обласну владу учасники акції протесту, що відбулася 23 січня у райцентрі Шаргород.


На думку місцевих жителів, чиновники несправедливо розподілили межі госпітальних округів у рамках чергової медичної реформи. Раніше про це вони повідомили письмово у листі на ім’я голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, а вчора прийшли до Шаргородської райдержадміністрації нагадати про свої вимоги.


За словами одного з активістів Анатолія Банаха, з яким спілкувався «Голос України», в листі висунуто вимогу: перерозподілити межі округу до 25 січня, а також зберегти статус Шаргородської центральної районної лікарні. Якщо цього не буде зроблено, активісти обіцяють «сісти на рейки» на станції Ярошинка, що розташована на території району.


— Наш район віднесли до Могилів-Подільського госпітального округу, а як туди добиратися? — зазначає Анатолій Банах. — Лікарня обслуговує, крім 60 тисяч жителів нашого району, ще й пацієнтів сусідніх сіл двох інших районів — Чернівецького і Тиврівського. Заклад планують понизити в статусі. Відповідно, зменшиться кількість наданих послуг.


З такими само вимогами звернулися до обласної влади жителі Томашпільського району. Там поки що терпляче чекають відповіді чиновників. Акції протесту, які назвали медичними бунтами, відбулися також у Козятинському та Іллінецькому районах.

Тамтешні жителі добилися, що їхні вимоги взято до уваги.