Двопартійна група сенаторів прагне заборонити президенту США скасовувати санкції, накладені на Росію, без згоди Конгресу. Про це заявив у неділю сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн, повідомляє американське видання Polіtіco. Він та лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер планують найближчим часом представити Конгресу відповідний законопроект. Так сенатори відреагували на зроблену минулого тижня заяву Дональдом Трампом, що санкції проти Росії можна скасувати в обмін на зменшення її ядерного озброєння.

«Якщо ми скасуємо санкції, це покаже Росії, що вона може й далі втручатися в наші вибори та робити погані речі, а також і Китаю, і Ірану», — цитує Чака Шумера Polіtіco.

«Нам потрібно більше санкцій щодо Росії. Ми не повинні ослаблювати їх. Якщо ми не залишимо ці санкції, або навіть не посилимо їх, це буде стимулювати Володимира Путіна, котрий є військовим злочинцем», — наводить видання слова Джона Маккейна.

Триваюче партнерство одного з лідерів республіканців і глави демократичної опозиції в Сенаті свідчить, яким глибоким є занепокоєння обох партій майбутнім розвитком відносин між Трампом і Путіним, підсумовує видання.