У Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, розширюють програму «Теплий дім», яка впродовж останніх років діє в місті. Вона передбачала співфінансування робіт з утеплення фасадів мешканцями будинку та міської влади у співвідношенні 50 на 50.

Тепер вирішили відійти від класичного утеплення лише стін і модернізувати весь дім — вікна, мережі, дахи і навіть прилади обліку. Однак, як повідомив заступник міського голови Сергій Бабій, нові грантові проекти передбачені лише для об’єднань співвласників багато-квартирних будинків. Наприклад, якщо проект із утеплення коштує 70 тис. грн., то ОСББ сплатить лише 17,5 тисячі. Ще 35 тисяч виплатить міська рада, а решта вартості проекту кредитуватиметься за державною програмою з енергоефективності. При цьому ОСББ отримає 50 відсотків компенсації кредиту, відсоток по якому знову-таки погасить міський бюджет.


У місті вже є охочі його реалізувати. Деякі ОСББ пропонують додати до програми ще й пункт про встановлення сонячних батарей на дахах будинків, повідомляє наш власкор Ірина КОЗАК.