У різних сферах господарської діяльності на Вінниччині планують створити нинішнього року понад двадцять тисяч робочих місць. Про це повідомив під час спілкування з журналістами перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

 

-- Робочі місця з'являться на одному з найпотужніших підприємств, що продовжує зводити нові цехи, -- "Вінницька птахофабрика", -- каже Андрій Гижко. -- Нові виробництва відкриють в агропромисловому комплексі. Розширює потужності україно-польське СП "Барлінек". Розпочато будівництво найбільшого в нашій державі заводу холодильного обладнання. Робочі місця створюють також переселенці.

 

Крім того, за прогнозами заступника голови ОДА, значна частина працівників вийде з тіні. "Очікуємо, що як мінімум 30 тисяч тих, кому платять у конвертах, почнуть працювати легально, -- наголошує посадовець. -- Легалізація відбувається, зокрема, через реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності. Пройти її зобов'язані також ті, хто займається торгівлею на ринках. Це стосується й орендарів, зокрема, водних об'єктів. Їх в області значна частина. Ми наголошуємо, що тільки легальна зарплата забезпечить у майбутньому набуття пенсійного стажу".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України