3 березня на територію штабу Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України у Севастополі за підтримки озброєних російських військовослужбовців проникла група з майже 50 радикально налаштованих осіб, які привели з собою контр-адмірала Д. В. Березовського з метою примушення офіцерського складу до складання «військової присяги на вірність кримському народу».
О 10.00 у приміщенні штабу відбулися загальні збори особового складу командування з метою підтвердження вірності народу України та військовій присязі.
В. о. командувача Військово-Морськими силами Збройних Сил України контр-адмірал Сергій Гайдук підтвердив рішучість особового складу не піддаватися на провокації, не допускати захоплення зброї, чітко виконувати завдання, визначені законами та іншими нормативно-правовими актами України, стійко та мужньо переносити труднощі в ситуації, що склалася.
Учасники зборів відмовилися слухати контр-адмірала Д. В. Березовського, якого вчора рішенням в. о. міністра оборони України було відсторонено від виконання обов’язків командувача Військово-Морськими силами Збройних Сил України за нездатність організувати управління військами в екстремальних умовах.
Українським військовослужбовцям вдалося примусити радикалів залишити територію штабу.
Командування ВМС ЗС України продовжує працювати у штатному режимі, здійснюючи керівництво підлеглими військами та силами.
 
Українські військовослужбовці у Феодосії залишаються вірними присязі
3 березня попри значний психологічний тиск з боку представників ЗС Російської Федерації військовослужбовці Феодосійського зенітно-ракетного полку урочисто підняли над плацом частини Державний прапор України та виконали Державний гімн.
Військовослужбовці полку наголосили, що залишаються вірними присязі українському народові.
За словами офіцерів частини, незважаючи на те, що нині зенітники відрізані від інформації і не обізнані із загальною ситуацією в державі, а також постійно чують провокаційні заяви з боку російських військовослужбовців, весь особовий склад полку продовжує служити народу України та виконувати поставлені завдання.
Військовослужбовці Феодосійського окремого батальйону морської піхоти напередодні відмовилися від «пропозицій» військовослужбовців ЗС Російської Федерації та радикально налаштованих активістів перейти на бік кримської влади за «велике грошове утримання та інші матеріальні вигоди».
Сьогодні командир батальйону отримав анонімний телефонний дзвінок з погрозою вивезти членів його сім’ї у невідомому напрямку, якщо морські піхотинці не присягнуть на вірність кримському керівництву.
 
Управління преси та інформації МО України.