У різних сферах господарської діяльності на Вінниччині планують створити нинішнього року понад двадцять тисяч робочих місць. Про це повідомив під час спілкування з журналістами перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.


— Робочі місця з’являться на одному з найпотужніших підприємств, що продовжує зводити нові цехи, — «Вінницька птахофабрика», — каже Андрій Гижко. — Нові виробництва відкриють в агропромисловому комплексі. Розширює потужності україно-польське СП «Барлінек». Розпочато будівництво найбільшого в нашій державі заводу холодильного обладнання. Робочі місця створюють також переселенці.


Крім того, за прогнозами заступника голови ОДА, значна частина працівників вийдуть з «тіні». «Очікуємо, що якнайменше 30 тисяч тих, кому платять у конвертах, почнуть працювати легально, — наголошує посадовець. — Легалізація відбувається, зокрема, через реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності. Пройти її зобов’язані також ті, хто займається торгівлею на ринках... Ми наголошуємо, що тільки легальна зарплата забезпечить у майбутньому набуття пенсійного стажу», повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.