З 16 по 25 січня до лікарень Житомира через вуличні травми звернулося 749 дорослих. Управління охорони здоров'я ОДА констатує: потерпілі -- це переважно люди працездатного віку. І пояснює: найбільш поширені травми -- переломи кінцівок -- виникають через те, що падаючи, людина інстинктивно виставляє вперед руку і завалюється на неї усією масою тіла. А незручно виставлена нога ламається у ділянці гомілки. У жінок цьому сприяє носіння взуття на високих підборах. Літні люди через вікові особливості скелета (підвищена крихкість, менша еластичність зв'язок і м'язового каркаса) нерідко отримують дуже серйозні ушкодження. Вони частіше ламають хребет, шийку стегна. У літньому віці навіть невеликий удар може викликати перелом, у 95 відсотках випадків страждають жінки. Є і поради. Зокрема й така: падати треба не вперед чи назад, а на бік. Проте люди падають так стрімко, що, перш ніж опинитися на землі, на встигають навіть згадати, що перед падінням треба присісти. Надто слизько...

 

Міський голова Сергій Сухомлин нарешті визнав прибирання снігу на тротуарах та зупинках громадського транспорту незадовільним. Комунальні служби міста втратили момент, коли потрібно було просто згорнути свіжий сніг. Сподівалися на відлигу? Але вдарив мороз, пішохідні зони покрилися шаром льоду, з яким уже вкрай важко боротися.

 

Вихід швидко знайшли. Як повідомила прес-служба міськради, Сергій Сухомлин "дав доручення своєму раднику Юрію Антіпову провести нараду з керівниками всіх комунальних служб, щоб оперативно вирішити проблему з очищенням міста".

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України