У Комітеті з питань національної безпеки і оборони відбулася робоча нарада з приводу врегулювання питання забезпечення житлом військовослужбовців. Під час обговорення розглядалась можливість фінансування будівництва помешкань для військовослужбовців Міністерства оборони. Йшлося, зокрема, про житло в містах Житомир та Бердичів на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу за рахунок запозичень Державної іпотечної установи.

Учасники наради розглянули проектну пропозицію Державної іпотечної установи, якою пропонується надати житло військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, на пільгових умовах кредитування та фінансового лізингу. Так, дах над головою пропонують отримати з розстрочкою платежів строком на десять років під п’ять відсотків річних в національній валюті з можливістю зменшення щомісячних платежів на суму компенсації за піднайом (оренду) житла.

Будівництво такого соціального житла пропонують здійснювати на землях Міністерства оборони на замовлення Державної іпотечної установи.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.