Із міста вивезли майже всі залишки твердих побутових відходів. У неділю очистили останні 350 контейнерних майданчиків. Про це повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

 

Міське сміття вивезли на полігони області, з якими було укладено угоди. Всі роботи координувала спеціальна комісія, створена в облдержадміністрації. Після того, як було ухвалено рішення про виділення ділянки під новий полігон у Яворівському районі, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до жителів області й пообіцяв, що завод з переробки сміття буде збудований за європейськими стандартами. Контроль за будівництвом здійснюватимуть фахівці із ЄС. Користуватися новим полігоном можуть жителі й інших районів та міст.

 

Не забудуть і про Грибовицьке сміттєзвалище. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив гарантом, що всі зобов'язання міська влада виконає. На закритому полігоні проведуть рекультивацію та дегазацію. До стабілізаційних робіт на звалищі долучаться працівники ДСНС, бо існує загроза нового обвалу.

 

У понеділок в Яворівському районі відбулася сесія районної ради, на якій обговорили питання будівництва полігона з утилізації ТПВ на пошкоджених гірничою промисловістю землях. Місцевій владі доведеться зустрічатися із жителями сіл і пояснювати, які наслідки матиме будівництво нового сміттєпереробного заводу.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України