У Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства під час шостої сесії готуються опрацювати понад 160 законопроектів. Такі наміри затверджено у плані роботи на період лютого—липня 2017 року. Передбачається опрацювати 75 законопроектів, з яких комітет визначено головним, ще до майже 90 документів розглянуть і подадуть свої пропозиції.

Так, у комітеті готуватимуть до другого читання законопроекти про житлово-комунальні послуги та про комерційний облік комунальних послуг. До повторного першого читання — проекти законів про енергетичну ефективність будівель, про єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги. Працюватимуть над змінами до низки законів — про житлово-комунальні послуги, про регулювання містобудівної діяльності, про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку.

Протягом шостої сесії в комітеті запланували опрацювати та подати на розгляд Верховної Ради законопроекти про граничний розмір пайової участі в розвитку інфраструктури населеного пункту замовників будівництва об’єктів промисловості та сільського господарства, щодо моніторингу відповідності соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами реальним обсягам користування, про мораторій на примусову реалізацію житла. Мають намір підготувати також законопроекти про вдосконалення реалізації права громадян на забезпечення жилими приміщеннями в будинках житлових кооперативів, вдосконалення державного регулювання процесу будівництва, вдосконалення діяльності об’єднання співвласників багато-квартирного будинку, захист житлових прав внутрішньо переміщених осіб тощо.

Планом роботи передбачено розгляд питань на виїзних засіданнях та в рамках контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень.

 

***

 

У Комітеті з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму протягом шостої сесії запланували розглянути майже 80 проектів законодавчих документів. Із них понад десяток — за процедурою підготовки до другого читання. Намітили тут також проведення виїзних засідань на теми: «Взаємодія органів державної влади та органів місцевого самоврядування в частині розвитку туризму на прикладі міста Кракова» (Республіка Польща, м. Краків) та «Стан розвитку дитячо-юнацького та студентського спорту у Львівській області». Уже в лютому 2017 року в комітеті мають намір організувати слухання на тему: «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади». Попереду на парламентаріїв чекають також конференції, семінари, круглі столи, інші заходи, які проводитиме комітет або які відбуватимуться за його участі.

 

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.