ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ

 

На позачерговій сесії Яворівської районної ради депутати ухвалили рішення про заборону будівництва полігона твердих відходів. Проти нового сміттєзвалища на території колишньої "Сірки" висловився і голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він вважає, що Львівська міська рада повинна збудувати на Яворівщині сучасний сміттєпереробний завод.

 

"Я переконаний, що це має бути проект, який би відповідав всім екологічним нормам. І цей проект має бути реалізований тільки після громадських слухань. Місцеві жителі не дадуть збудувати щось схоже на Грибовицьке сміттєзвалище", -- заявив Олег Синютка.

 

Для підготовки земельної ділянки для облаштування нового полігона створено науково-експертну групу, яку очолив академік Національної Академії наук України Ігор Юхновський. До її складу увійшли вчені провідних наукових закладів Львівщини. Через два тижні група надасть свої висновки щодо використання земельної ділянки в Яворівському районі.

 

Територію колишнього гірничого підприємства "Сірка" оглянули представники міської ради і фахівці, в яких виникли запитання щодо споруд, які залишилися від виробничих комплексів.

 

У міській раді вважають, що попереду складні діалоги з місцевими громадами, які ще не знають, яке підприємство збудують на території району, але вони вже проти.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України