ЄВРОБАЧЕННЯ-2017

 

В столиці нашої країни президент міської ради Стокгольма урочисто передав символічний ключ від Євробачення очільнику Києва Віталію Кличку. Після цього розпочалося жеребкування, на якому визначились, в якій із двох частин півфіналу виступатимуть представники 43 країн, що цьогоріч братимуть участь у конкурсі.

 

Днем раніше було обрано слоган і логотип Євробачення-2017. Гаслом музичного дійства стало "Celebrate Diversity", що українською можна перекласти як "Відзначаймо -- звеличуймо -- шануймо різноманітність".

 

"Воно добре доповнює творчий дизайн цьогорічного пісенного конкурсу, в основі якого -- традиційне українське намисто, що є не тільки найдавнішою жіночою прикрасою, а й вважається оберегом. Неповторності прикрасі надає саме те, що вона складається з великої кількості різноманітних намистин, кожна з яких є особливою", -- ідеться на сайті "UA-Перший".

 

Креативну концепцію Євробачення-2017 створювали дві українські агенції. Узявши намисто за основу логотипа, вони надали кожному елементу прикраси свій візерунок і форму. Отже слоган і логотип події дають розуміння української культури та уявлення про те, що чекатиме на фанів, які приїдуть до Києва у травні. Україна відзначиться, зокрема, поєднанням культури, технологій та індивідуального творчого запалу всіх 43 конкурсантів, зазначають організатори.

 

Півфінали Євробачення-2017 відбудуться у Києві 9 та 11 травня, а фінал -- 13 травня. Україна поки що не визначилася зі своїм представником. У лютому під час трьох півфіналів та фіналу національного відбору буде обрано виконавця, який цього разу представить нашу країну на Євробаченні.

 

Урочисте відкриття ж конкурсу планують провести біля Маріїнського палацу в центрі Києва, а саме змагання відбудеться у виставковому центрі на лівому березі Дніпра. Загалом у КМДА очікують, що до Києва на Євробачення-2017 можуть приїхати до 20 тисяч гостей, за рік -- майже 1,3 мільйона туристів.

 

Зазначимо, що Україна вже вдруге прийматиме в себе Євробачення. Торік перемогу і можливість бути господарями конкурсу нам принесла Джамала, а 2004 року -- це була Руслана. У нас також є два "срібла" і одна "бронза".

 

Марина КРИВДА.

 

Голос України