Гуманітарний вантаж загальною вагою двадцять тонн відправили з Вінниці постраждалим в Авдіївці. Загалом місцеві жителі зібрали понад п'ятдесят тонн предметів першої потреби. Їх доставлять слідом за першими автомобілями, що вирушили з обласного центру до Авдіївки на Донеччину 2 лютого нинішнього року.

 

-- Влада виділила з бюджету області 350 тисяч гривень, -- зазначив заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник, який проводжав транспорт у дорогу. -- На ці кошти придбали будівельні матеріали, а також теплі речі та медикаменти. Краяни продовжують збирати допомогу для постраждалих від обстрілів російсько-терористичних військ мешканців міста. Нам відомо, що окремі трудові колективи, волонтери роблять це з власної ініціативи. Ми ж ведемо мову про ту допомогу, що її принесли з обласного центру чи доставили з районів області на заклик облдержадміністрації.

 

Як стверджує посадовець, участь у благодійній акції взяли мешканці усіх 27 районів краю та шести міст обласного значення. "Приємно здивовані тим, наскільки активно земляки відгукнулися на чужу біду, -- розповідає Василь Броварник. -- Принаймні, на таку значну кількість гуманітарної допомоги, зібраної протягом короткого часу, відверто кажучи, не сподівалися".

 

Колону з гуманітарною допомогою сформувала і відправила міська рада. Участь у зборі допомоги взяли депутати міськради, активісти, підприємці та небайдужі мешканці міста над Бугом. Вінницька єпархія Української православної церкви разом із членами обласної Спілки десантників зібрали допомогу для авдіївських дітей. Теплий одяг, продукти, підгузки, разом з іншими предметами для підтримки жителів постраждалого міста -- загалом двадцять тонн -- доставлять в Авдіївку разом із листами підтримки від учнів шкіл з Вінниччини. 3 лютого о 18-й годині у Вінниці на майдані Героїв Небесної Сотні вшанують пам'ять загиблих під Авдіївкою захисників країни.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України