Із 16 поранених бійців, доставлених з Авдіївки до Вінницького військово-медичного клінічного центру Міноборони, один із тяжкими травмами -- в реанімації, в інших, на щастя, ушкодження середнього і легкого ступеня від мінно-вибухових травм та осколкових поранень.

 

-- Їм більше болять моральні травми, -- каже викладач Вінницького медичного університету голова волонтерської організації Олена Верлан. -- У хлопців неприхований сум в очах за загиблими побратимами. Водночас вони воліють швидше вилікуватися, щоб знову повернутися у свої підрозділи. Поруч постійно перебувають госпітальні волонтери, студенти нашого університету. Вони їх зустрічали і разом з медиками надають необхідну допомогу.

 

За словами співрозмовниці, двоє підприємців забезпечили бійців одягом. "Пан Борис надав теплі куртки, а пані Людмила -- купу футболок, -- зазначає Олена Верлан. -- Ще потрібно взуття великих розмірів -- принаймні три пари 42-го, 43-го і навіть 44-го розміру". Ще один волонтер Майя Цвєткова наголошує, що всі поранені забезпечені засобами особистої гігієни і теплим одягом. Але ще необхідні п'ять спортивних штанів, бандажі для ніг, лікарські препарати, електрочайники, кава і чай. За її словами, окремих захисників уже прооперували. "Медики стверджують, що у всіх доставлених бійців -- гарні шанси на одужання", -- наголошує пані Цвєткова. Переважна більшість поранених з 72-ї бригади, інші з 95-ї і 24-ї бригад Збройних Сил України.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України