Цього вимагали кілька десятків робітників ПАТ "Львівський холодокомбінат", що спеціалізується на виробництві морозива, які у п'ятницю пікетували Львівський апеляційний суд. Вони протестували проти звільнення під заставу підозрюваного в замаху на вбивство керівника їхнього підприємства.

 

Колегія суддів у складі Зеновія Макойди, Альберта Белена та Василя Головатого дозволила вийти під заставу 1,5 млн. грн. фігуранту гучного вбивства трьох охоронців "Львівського холодокомбінату".

 

Трагедія сталася 29 серпня минулого року, коли у Старому Селі Пустомитівського району під час вибуху "Мерседеса" загинуло троє осіб. Після чого ще один автомобіль обстріляли з кулемета та автоматів. На місці злочину знайшли ще два закладені фугаси. Поліція встановила, що організатор злочину за 2,6 млн. грн. замовив вбивство керівника ПАТ Богдана Копитка. Всі фігуранти цієї резонансної справи були затримані.

 

Робітники кілька годин простояли під судом з плакатами "Ганьба", "Ні! безкарності" , "Корупційні суди оцінюють життя людини в 15 тисяч доларів", "Кілера за грати".

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України