Із 16 поранених бійців, доправлених з Авдіївки до Вінницького військово-медичного клінічного центру Міноборони, один з важкими травмами в реанімації, у решти, на щастя, ушкодження середнього і легкого ступеня від мінно-вибухових травм та осколкових поранень.

— Їм більше болять моральні травми, — каже викладач Вінницького медичного університету, голова волонтерської організації Олена Верлан. — У хлопців неприхований сум в очах за загиблими побратимами. Вони хочуть швидше вилікуватися, щоб знову повернутися до своїх підрозділів. Поруч постійно перебувають госпітальні волонтери, студенти нашого університету. Вони їх зустрічали і разом з медиками надають необхідну допомогу.

За словами співрозмовниці, двоє підприємців забезпечили бійців одягом. «Пан Борис надав теплі куртки, а пані Людмила — купу спортивних футболок, — зазначає Олена Верлан. — Ще потрібно взуття великих розмірів:  щонайменше три пари 42-го, 43-го і навіть 44-го розміру». Ще один волонтер Майя Цвєткова наголошує, що всіх поранених забезпечено засобами особистої гігієни і теплим одягом. Але ще потрібні п’ять спортивних штанів, бандажі для ніг, лікарські препарати, електрочайники, кава і чай. За її словами, деяких захисників уже прооперували. «Медики стверджують, що у всіх бійців — гарні шанси на одужання», — наголошує Майя Цвєткова. Переважна більшість поранених — з 72-ї бригади, ще є бійці з 95-ї і 24-ї бригад Збройних Сил України.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.