Торік на Львівщині 2 700 військовослужбовців підписали контракт зі Збройними Силами України, серед них 500 офіцерів. Цьогоріч до війська влилося ще майже 200 контрактників. Про це повідомив військовий комісар обласного військового комісаріату підполковник Олександр Тіщенко.

 

За три роки проведення АТО через бої дії пройшли майже 16 000 жителів Львівщини. З початку подій на сході загинуло 266 осіб.

 

Демобілізованим воїнам упродовж двох років вручили 138 нагород, із них 102 державні, 22 -- від міністра оборона і 14 від начальника Генерального штабу.

 

"Серед контрактників переважно люди з вищою та середньою освітою, віком 30--40 років, -- розповів Олександр Тіщенко. -- Вони свідомо приходять у військкомати і кажуть, що хочуть захищати Батьківщину.

 

В обласному військкоматі постійно працюють із військовослужбовцями оперативного резерву. Нещодавно провели навчальні збори на базі однієї з військових частин оперативного командування "Схід". У цьому місяці також пройдуть чергові навчання, що дасть змогу підтримувати бойову готовність і відпрацювати навички, набуті ветеранами АТО.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України