Приморський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчих Головного управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим і наклав арешт на чотири плавучі бурові установки, які належать державній компанії «Чорноморнафтогаз» і захоплені Росією під час анексії Криму.

Нагадаємо, що самопідіймальні плавучі бурові установки «Петро Годованець» і «Україна» було арештовано Печерським райсудом Києва 23 грудня 2015 року за клопотанням Генпрокуратури в рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру в зловживанні посадовими особами Міненерго, НАК «Нафтогаз України» і «Чорноморнафтогазу» під час їх придбання. А в березні 2014 року «влада» анексованого Росією Криму «націоналізувала» майно «Чорноморнафтогазу» на території півострова й у межах континентального шельфу.

Нині «Чорноморнафтогаз», зареєстрований у Києві, вживає заходів з налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів і формуванням доказової бази для міжнародних судів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.