Голова Комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна ще раз підтвердила, що податкова міліція у її нинішньому вигляді працюватиме доти, доки їй на зміну не буде створено нового відповідного органу.

На своїй сторінці у Фейсбуці Южаніна наголосила, що «Закон №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (ПКУ) щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (колишній законопроект № 5368) було проголосовано саме з таким формулюванням, що податкова міліція припиняє діяльність з дня набрання чинності законом про функціонування органу, який має прийти їй на зміну. Таку редакцію погодили на засіданні комітету, таку редакцію пізніше було підтримано колегами в сесійній залі».

Нагадаємо, після оприлюднення оновленого ПКУ народний депутат Тетяна Острікова заявила, що через помилку в змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу. У відповідь Державна фіскальна служба, Міністерство фінансів та профільний комітет парламенту виступили із запереченням цього твердження. Але, схоже, у комітеті все-таки вирішили додатково легалізувати податкову міліцію.

«Якщо вже трапилася технічна неточність під час підготовки проголосованого в залі тексту до підпису та оприлюднення, то її потрібно виправляти якомога оперативніше», — написала Южаніна. За її словами, комітетом з питань податкової та митної політики на засіданні 7 лютого 2017 року було ухвалено рішення виправити технічну неточність щодо податкової міліції шляхом внесення відповідної правки до одного із законопроектів, що нині очікує на друге читання.