Приморський районний суд Одеси за клопотанням обласної прокуратури наклав арешт на чотири річкові судна на території державного підприємства «Морський торговельний порт Рені» на Дунаї, які, можливо, використовувалися для вивезення нафтопродуктів за кордон. Прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом ухиляння від сплати податків і платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України 800 тис. тонн нафтопродуктів.

— Фактично зазначені плавзасоби не завантажувалися, а їх суднозаходження на причал здійснювалися для конспірації незаконної діяльності. Нині правоохоронці вживають заходів щодо передачі арештованого майна на відповідальне зберігання державним органам. На плавзасобах тривають обшуки, — пояснили в обласній прокуратурі.

Як писав «Голос України», раніше правоохоронці повідомили про підозру в злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів зазначених схем, трьом посадовим особам Одеської митниці та двом представникам підприємства. У результаті таких дій з використанням підроблених документів і фіктивних фірм при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у бюджет не надійшло 1 мільярд 200 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.