Фотоальбом "Всі ми діти твої, Україно!" презентував у Вінниці художник, фотомайстер, меценат Володимир Козюк. У ньому 250 світлин, зроблених протягом останніх десяти років.

 

На знімках:

 

власний вірш,
присвячений митцю Володимиру Козюку,
під час презентації прочитала
депутат Вінницької облради
поетеса Жанна Жмитренко;

 

"Альбом Володимир Козюка --
це духовна візитівка України",--
сказала заступник голови Вінницької облради
Людмила Щербаківська
(ліворуч -- міський голова Вінниці
Сергій Моргунов,
праворуч -- автор альбому
художник Володимир Козюк);

 

керівники області й міста
дружно поринули у світ фотографій.

 

Фото
з сайту Вінницької облради.

 

Їх особливість у тому, що всі герої вбрані в національний український одяг. Маленькі діти, бабусі, люди різного віку, занять і посад -- олімпійська чемпіонка Пекіна Наталія Добринська, співак і волонтер Віктор Бронюк, актор і ведучий Олександр Теренчук, нинішній керівник області Валерій Коровій... За словами автора альбому, всіх їх об'єднує одне -- їм дуже личить вишиванка. Каже, саме таким принципом керувався, підбираючи знімки. "Це була дуже невдячна справа, -- наголошує Володимир Козюк. -- Вибирати кращі світлини серед кращих, митці мене зрозуміють, що це таке. До альбому увійшло не більше десяти відсотків тих, що маю в архіві".

 

За словами митця, свою державу він уявляє у вишиванці. Саме це наштовхнуло на думку створити альбом земляків, вдягених в одвіку традиційний одяг українців. "Нова робота Володимира Козюка є духовною і душевною візитівкою України, -- зазначила під час виступу на презентації заступник голови Вінницької облради Людмила Щербаківська. -- У ньому представлено українців -- позитивних, вродливих, чесних, справедливих, саме таких, за якими майбутнє нашої держави".

 

Володимир Козюк має найбільшу в регіоні колекцію подільських ікон. Він колекціонує фотознімки подолян, зроблені до 1924-го. Зібрав багато дореволюційних (до 1917 року) листівок. Окремо колекціонує фото й малюнки старих хат. У 2016-му представники Книги рекордів України зафіксували ще одне досягнення митця -- менше, ніж за годину, він написав десять картин.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України