Для зменшення використання природного газу на 59 об'єктах Чернігівщини торік проведено реконструкцію котелень для використання альтернативних видів палива. Очікуваний від цього обсяг економії природного газу становить 2,7 мільйона кубометрів на рік, або 3,1 тисячі тонн умовного палива, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

 

На 63 об'єктах минулого року проведено роботи з утеплення фасадів, заміни вікон та дверей на металопластикові. Станом на перше січня 2017-го на 875 із 3140 будівель бюджетної сфери частково проведено роботи з термомодернізації, а на 246 будівлях такі роботи завершено.

 

На даний час рівень впровадження енергозберігаючого зовнішнього освітлення населених пунктів становить 67,6%. Особливо тут відзначається місто Мена, про що вже писав "Голос України". Прогнозований економічний ефект від використання цих освітлювальних приладів сягає 700 тисяч гривень на рік.

 

У регіоні запрацював завод з виробництва паливних брикетів, потужністю 2000 тонн на рік.

 

Понад 1700 мешканців Чернігівщини в обласному управлінні АТ "Ощадбанк", обласній дирекції АБ "Укргазбанк" та філії АТ "Укрексімбанк" отримали на впровадження енергоефективних заходів кредити, загальна сума яких сягнула майже 25 мільйонів гривень. Таким чином, завдяки запровадженню заходів енергозбереження в області зекономлено енергетичних ресурсів на рівні 30,5 тисячі тонн умовного палива на загальну суму 28,3 мільйона гривень.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України