Щонайменше семеро івано-франківських підлітків помічено на сайтах самогубців. Керівник сектору ювенальної превенції ГУ НП області Алла Бойчук повідомила, що дітям — від 13 до 15 років. З них троє є учасниками закритої групи у соцмережі, а одна дівчина зареєстрована як куратор. Про небезпеку, що поширюється Інтернетом, поліція попереджає батьків та вчителів у Фейсбуці. Протягом останнього тижня активізувалася інформація щодо участі дітей в інтернет-іграх «Синий кит», «Тихий дом» тощо, яка може призвести до суїциду. Під час роботи з підлітками міста з’ясовано, що їм відомо про ці ігри, вони ними цікавляться та намагаються долучитися до закритої спільноти. 


З метою попередження участі неповнолітніх у таких іграх та профілактики самогубств батькам і педагогам слід звернути увагу на те, чи є діти учасниками цих груп у соціальній мережі «ВКонтакте», чи розміщують на своїх сторінках зазначену інформацію. Також необхідно звернути увагу, чи немає на руках порізів. У разі наявності таких фактів «звертайтеся до психологів, поліцейських чи просто розмовляйте з дітьми», радить Алла Бойчук. 

 


Також вона поширила інформацію полтавських колег. У відділі комунікації тамтешньої поліції повідомляють, що також стрімко поширюється небезпечна гра «Біжи або помри». Суть її полягає у тому, щоб відзняти на мобільний телефон, як «гравці» перебігають дорогу якомога ближче до транспортного засобу, що рухається. Зрозуміло, що та дитина, яка не впорається із завданням, може серйозно постраждати чи взагалі загинути. Водночас поліція закликає водіїв, які побачили підлітків на узбіччі дороги, бути уважними. Батькам необхідно простежити, чи висипається дитина, чи спить у ранкові години. Також мають насторожити малюнки і заставки китів, метеликів та єдинорогів (на знімку).

Івано-Франківська область.


Фото зі сторінки Алли Бойчук у Фейсбуці.