Учена рада Львівського національного університету імені Івана Франка звернулася до керівників держави із закликом невідкладно розглянути і ухвалити Закон «Про державну мову». На думку науковців та викладачів, це доленосне рішення припинить політичні спекуляції довкола мовного питання та стане фундаментальним кроком у зміцненні соборної демократичної європейської держави.

«У цей відповідальний для країни час основою консолідації суспільства та протидії агресору повинна стати українська мова, сферу суспільного функціонування та державний статус якої істотно підриває не конституційно ухвалений Закон України «Про засади державної мовної політики». Він і надалі залишається зброєю найбільшої руйнівної сили в руках ворога», — ідеться у зверненні.

Члени вченої ради вважають, що процес розбудови незалежної держави ускладнюється відкритою інформаційно-психологічною агресією московського імперіалізму, що призвело до анексії Криму та інтервенції російської окупаційної армії на південно-східні землі України.

Богдан КУШНІР.

Львів.