У вівторок в селі Великі Грибовичі розпочалися роботи на полігоні твердих відходів з підсилення дамби. Львівське сміттєзвалище готують до рекультивації та дегазації.

 

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, від Державної інспекції архбудконтролю отримано дозвіл на проведення робіт. На території звалища запрацювала техніка. Ще донедавна місцеві жителі були проти будь-яких робіт, але після зустрічі з представниками уряду та міської ради погодились запустити техніку.

 

На першому етапі буде підсилено дамбу, щоб інфільтрат не проник за територію полігона. Спочатку планували для укріплення використати пресовані тюки сміття, але після протестів мешканців зважили на їхні аргументи і відмовились від цієї ідеї. Дамбу укріплюватимуть ґрунтом.

 

Історія львівського сміттєзвалища у Грибовичах тягнеться кілька десятків років, бо влада ніяк не могла знайти нову ділянку під полігон твердих відходів. Лише після пожежі та загибелі чотирьох осіб Грибовицьке звалище було закрито за рішенням суду і тоді активно розпочали пошук нової ділянки.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України