На центральному ринку Чернігова ціни на свинину тримаються на рівні грудня. А ось інше м'ясо дорожчає -- печінка теляча коштує 50 гривень за кілограм, хоча місяць тому була 40 гривень. Подорожчали індики, качки і кролики. Скажімо, індик вартував 90 гривень за кілограм, а нині ціна заокруглилась до сотні.

 

Також насолодитися молочними продуктами в сиропусний тиждень можна на 10 гривень дорожче, ніж це було до Нового року. Скажімо, домашній сир тепер коштує 60 гривень за кілограм. Відчутно змінилась і ціна на масло -- звісно, у бік підвищення.

 

Навіть яблука, в яких, крім зелених сортів, уже мало що є, крім пектину, дорожчають на 3--5 гривень за кілограм. Проте вибір їх великий -- і практично всі неукраїнських сортів. З наших хіба що яблука сорту Малинівка та Симиренка. Журавлина -- ягода північних районів області -- коштує 80 гривень за кілограм, або 10 гривень за стакан.

 

Відчутно піднялися в ціні овочі та зелень, сушені фрукти. Власне, можна сказати, що базар чутливо зреагував на підвищення мінімальної зарплати ще до її реального отримання.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України