У Кропивницькому школярам неабияк полюбилася розважально-пізнавальна гра "Запобігти! Врятувати! Допомогти!", яка проводиться у формі квесту. Команди отримують цікаві завдання, тематика яких безпосередньо пов'язана із простими, але надзвичайно важливими правилами поведінки у побуті, що допоможуть запобігти надзвичайним ситуаціям. Нещодавно такий квест відбувся у загальноосвітній школі № 20, що в обласному центрі (на знімку).

 

Фото
прес-служби ДСНС
у Кіровоградській області.

 

Команди-учасниці за маршрутними листами пройшли шість станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. "Привітальна" станція вимагає оригінально та дотепно представити свою команду. На станції "Перша допомога" потрібно правильно надати допомогу "потерпілому". Етап "Пошуковий" -- випробування на уважність та кмітливість. Етап "Загадковий" потребував уміння мислити нестандартно та відгадувати хитромудрі головоломки на тему надзвичайних подій. Звісно, була і станція "Рятувальна".

 

Як показує досвід, саме поєднання гри, змагання з тематикою безпечної життєдіяльності якнайкраще допомагає засвоїти школярам важливі знання та навички, які можуть знадобитися у житті.

 

Голос України