У Кропивницькому школярам неабияк полюбилася розважально-пізнавальна гра «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», яка відбувається у формі квесту. Команди отримують цікаві завдання, тематика яких безпосередньо пов’язана з простими, але надзвичайно важливими правилами поведінки у побуті, що допоможуть запобігти надзвичайним ситуаціям. Нещодавно такий квест відбувся у загальноосвітній школі № 20, що в обласному центрі (на знімку).

 


Команди-учасниці за маршрутними листами пройшли шість станцій, на кожній з яких виконали певне завдання. «Привітальна» станція спонукає оригінально та дотепно представити свою команду. На станції «Перша допомога» потрібно правильно надати допомогу «потерпілому». Етап «Пошуковий» — випробування на уважність та кмітливість. Етап «Загадковий» потребував уміння мислити нестандартно та відгадувати хитромудрі головоломки на тему надзвичайних подій. Звісно, була і станція «Рятувальна».


Як свідчить досвід, саме поєднання гри, змагання з тематикою безпечної життєдіяльності якнайкраще допомагає засвоїти школярам важливі знання та навички, які можуть знадобитися у житті.


Фото прес-служби ДСНС у Кіровоградській області.