Водолази повідомляють: такої кількості трагічних випадків, як в цьому році, на кризі давно не було. Люди тонуть ледь не кожен день. Загальні цифри по Україні з початку зими -- понад 80 загиблих.

 

Пов’язують це і з мінливістю погоди: то морози, то відлига. Як наслідок, Дніпро посередині -- там, де сильніша течія, звільняється від міцної криги, вона зберігається лише ближче до берегів, у затоках і на озерах. Місцями лід у вимоїнах, крихкий, і тому небезпечний. Та любителі зимової риболовлі чекають його, як свято. Додому, на жаль, повертаються не всі…

Тож 16 лютого у Києві на Оболонській затоці проходитиме  попереджувальна акція: "Увага! Небезпечний лід!". Інспектори Київського рибоохоронного патруля розкажуть, де дозволена, а де ні аматорська риболовля на столичній акваторії. Водолази продемонструють, як необхідно рятувати людину, котра провалилася під лід: і з використанням підручних засобів, і за допомоги професійного обладнання. А медики показуватимуть прийоми з надання першої допомоги громадянам, яким «пощастило» побувати у крижаній воді.

Валерій ДРУЖЕНКО.

Про особливості зимової риболовлі читайте також:

http://www.golos.com.ua/article/284360

http://www.golos.com.ua/rus/article/284360

Фото надано Асоціацією рибалок України.