Підсумки роботи аварійно-рятувальних підрозділів обласного управління ДСНС підбили на Кіровоградщині.

 

Зліва направо: голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко, начальник управління ДСНС Віталій Миронюк та голова ОДА Сергій Кузьменко вручили рятувальникам нагороди. Відзнаку «За мужність і відвагу» отримав старший водій аварійно-рятувального загону спеціального призначення старший прапорщик Микола Комар.


Як повідомив начальник управління, полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, торік рятувальники боролися з 6 надзвичайними ситуаціями та 3287 надзвичайними подіями. Під час їх ліквідації врятовано 35 осіб та матеріальних цінностей на суму майже 12 млн. гривень. Піротехніками аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС в області знешкоджено 347 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Чергові караули пожежно-рятувальних підрозділів області здійснили понад 6000 виїздів (в середньому по 16 за добу), із них 1724 — на гасіння пожеж. 188 разів рятувальники залучалися до ліквідації в регіоні наслідків негоди. В період сильних морозів цієї зими в краї функціонували 49 стаціонарних та 20 мобільних пунктів обігріву, допомогу в яких отримали 642 особи.


У містах та райцентрах області функціонують 107 бригад соціальних патрулів. Протягом весняно-літнього пожежонебезпечного періоду спеціальними групами проведено 980 рейдів з перевірки дотримання правил пожежної безпеки. Унаслідок чого не допущено виникнення пожеж у лісових масивах.


Торік тривав процес створення місцевих пожежно-рятувальних підрозділів. З необхідних за європейськими нормативами 100 місцевих пожежних команд наразі в області функціонують 82. Три з них з’явилися торік. Усі ці підрозділи після утворення об’єднаних територіальних громад мають стати центрами громадської безпеки.


Сьогодні пожежно-рятувальні частини управління готові виконувати всі покладені на них обов’язки з захисту життя та здоров’я громадян, збереження довкілля та матеріальних ресурсів.


Кіровоградська область.


Фото прес-служби управління ДСНС України в Кіровоградській області.