Конкурсна комісія визначилася з директором обласного академічного театру імені В. Магара.


У Запоріжжі таки відбулося засідання конкурсної комісії з призначення директора академічного обласного муздрамтеатру ім. В. Магара. Про перипетії процесу обрання керівника головного театру Запоріжжя «Голос України» розповів минулої суботи у матеріалі «Забули, що «ритуалів» мають «дотримуватися свято».


Там ішлося про «особливості» формування комісії, до якої входив директор департаменту культури і туризму Запорізької ОДА Владислав Мороко. Але чинний закон забороняє участь у таких комісіях йому і його підлеглим! Ми писали й про те, що згадана комісія обирала для призначення саме директора, а не директора—художнього керівника, як вимагає законодавство. Щодо цього із Запоріжжя подали запит до Мінкультури, але роз’яснень не дочекалися. Як і висновків від Національного агентства з питань запобігання корупції щодо формування складу комісії (директор департаменту культури та туризму Запорізької ОДА — це влада чи ні?).


А тому засідання конкурсної комісії завершилося прогнозовано: рішенням Запорізької облради рекомендовано для призначення нинішнього директора театру Володимира Панькіна. Двоє його конкурентів «не пройшли конкурс». Чи стане це рішення визначальним — не факт, бо місцева преса вивела роботу згаданої комісії мало не в основні скандальні теми останніх тижнів. Чи ризикнуть депутати облради в цій ситуацій фактично переступити через закон — побачимо. А може, дочекаємося хоч якоїсь реакції згаданих вище центральних структур?

Запоріжжя.