У Косівському районі Прикарпаття планують створити об’єднану територіальну громаду. В ОДА за участі першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, голови Косівської РДА Зеновія Томащука і представників сіл Рожнів, Химчин та Кобаки відбулась робоча зустріч щодо конфедерації названих поселень у Рожнівську об’єднану територіальну громаду. За словами очільника району, з 11 тисяч жителів трьох сіл понад 90 відсотків погодилися на об’єднання.


Ініціативу горян схвально оцінила Марія Савка: «Добре, що ви проявили ініціативу і впевнено крокуєте до об’єднання своїх громад. Адже, зважаючи на минулорічний досвід, таке рішення внесе багато позитивних змін для людей, які там проживають.

Опираючись на факти, варто зазначити, що з боку держави ОТГ отримують значну допомогу. Тільки торік вони отримали державних субвенцій у розмірі майже 22 мільйони гривень, що дало змогу поліпшити інфраструктуру та забезпечити умови для їх розвитку». Також посадовець додала, що насамперед потрібно зробити всі розрахунки щодо можливостей самостійного функціонування громади і лише тоді здійснювати наступні дії. До слова, це вже буде 14 громада, що утвориться на теренах краю. Загалом в області передбачено функціонування 57 ОТГ.

 

Івано-Франківська область.