У Запоріжжі у середу відбулося відразу кілька мітингів, утім, найпомітнішим став марш працівників швидкої допомоги. Причина протесту лікарів проста — це «реформа», яка фактично знищить галузь і залишить без роботи 40 відсотків персоналу.

— Реформа передбачає, що кваліфікованих медпрацівників швидкої замінять парамедики. Ми вирішуємо: треба везти до лікарні хворого чи ні. А завдання парамедика — доправити його в стаціонар. У нас жодна лікарня не здатна приймати таку кількість пацієнтів. Ми створили комісію, довели, що таке робити не можна. Нас підтримали в МОЗі, а тиждень тому в.о. міністра охорони здоров’я Супрун заявила, що реформі бути, — коментує ситуацію голова незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Анатолій Сидоренко.

Зауважимо, що до мітингувальників вийшов голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль і заявив про повну підтримку. Після маршу вздовж проспекту Соборного медики пройшли до Запорізької міськради, де з ними поспілкувався заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він передав прохання міського голови Володимира Буряка про зустріч з пікетувальниками для розв’язання актуальних проблем швидкої допомоги.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.