Кількасот підприємців Чернігова, Городнянського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів протестували проти нововведень центральної та міської влади. Свою акцію вони назвали «Нас дістало!».

Представники малого та середнього бізнесу області виступають проти сплати податків з незароблених доходів, драконівських штрафів за порушення законодавства щодо оплати праці та проти плати за приєднання до електромереж. Також підприємці звертаються щодо зменшення тарифів. «Два дні тому отримала платіжку за опалення 100 кв. м офісного приміщення. За минулий місяць я сплатила 6500 грн., за січень мені принесли 9300 грн.», — обурена керівник громадської організації підприємців «Сяйво Сіверщини», депутат Чернігівської міськради Ірина Березинець.

Протестувальники скерували відповідне звернення до центральної та місцевої влади.

Тим часом міський підрозділ «Чернігівобленерго» відключив від електрики без попередження приміщення обласного товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка, хоча, як запевнив голова організації Олександр Шевченко, боргів вони не мають.

«Правління обласного товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка закликає політичні партії та підприємницькі структури спільно боротися проти монополізму, — йдеться в заяві прес-служби товариства. — Зрештою, ми переконані, що стратегічні підприємства, такі як «Чернігівобленерго», мають бути націоналізовані».

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.