Завтра, 21 лютого, Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин планує обговорити ситуацію в країні щодо африканської чуми свиней та окреслити ефективні шляхи боротьби з вірусом. Зокрема, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа представить народним обранцям своє бачення розв’язання проблеми та доповість, як мінімізувати загрозу масового поширення цієї смертельної для свиней хвороби, яка вже нанесла мільйонні збитки економіці нашої держави.

Детальніше -- http://www.golos.com.ua/article/284676 та

http://www.golos.com.ua/article/284232

В оприлюдненому на офіційному сайті Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин порядку денному засідання значаться такі пункти:

 

1. Про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней, шляхи попередження та подолання.

 

 

Доповідає:

Лапа Володимир Іванович -- Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Співдоповідає:

Юрчишин Петро Васильович

голова підкомітету

 

Відповідальний від секретаріату:

Боремська Зінаїда Василівна

головний консультант

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства», поданий народним депутатом України Дзюбликом П.В., реєстр. № 4922-1 від 22.07.2016 р.

 

 

Доповідає:

Дзюблик Павло Володимирович

народний депутат України

 

Співдоповідає:

Дідич Валентин Володимирович

голова підкомітету

 

Відповідальний від секретаріату:

Гаркавенко Юрій Миколайович – головний консультант

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із масовим знищенням полезахисних смуг», поданий народними депутатами України Давиденком В.М.,  Юрчишиним П.В., Бакуменком О.Б., Кучером М. І. та іншими, реєстр. № 4657 від 12.05.2016 р.

 

 

Доповідає:

Давиденко Валерій Миколайович

народний депутат України

 

Співдоповідає:

Кулініч Олег Іванович

голова підкомітету

 

Відповідальний від секретаріату:

Чернишенко Інна Іванівна

головний консультант