Так вважають спецслужби Британії і США. Вони оголосили проміжні результати розслідувань, про які їх попросила влада Чорногорії, повідомила британська газета The Telegraph.


Згідно із цим повідомленням, експерти вже вивчили докази причетності Росії до спроби зміни влади в країні — телефонні розмови, електронне листування, а також показання затриманих. Усе це свідчить про те, що Кремль на вищому рівні минулої восени намагався вплинути на внутрішньополітичну ситуацію у Чорногорії. Але переворот у Чорногорії було зрежисовано російськими спецслужбами так, щоб Москва легко могла, як завжди, відхреститися від своєї причетності до нього й обвинуватити в усьому чорногорських націоналістів.


Прокуратура Чорногорії уже заявила, що слідство має всі докази причетності до перевороту групи, до якої входило близько 50 осіб. Серед них громадяни Росії, Сербії і Чорногорії. Вони планували захопити парламент після виборів, оголосити переможцем на них опозиційні проросійські сили, а також фізично усунути прем’єр-міністра Міло Джукановича. Держпереворот мав стати на заваді вступу Чорногорії до НАТО.


Як повідомила газета The Telegraph, ці події у Чорногорії минулого тижня під час своєї першої зустрічі обговорили глава британського МЗС Борис Джонсон і держсекретар США Рекс Тіллерсон.