Символічну червону стрічку з цієї нагоди перерізали в навчальному корпусі Льотної академії Національного авіаційного університету перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, в. о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко, які перебували у місті з робочим візитом, та народний депутат України Олександр Горбунов (на знімку зліва направо).

 

На знімку нижче:

 

біля стенду з дронами

 

Ректор академії, професор Сергій Неділько та учасники гуртка безпілотних літальних апаратів при закладі ознайомили перших відвідувачів центру з різними типами квадрокоптерів, призначеними для фотозйомок, пошуку й порятунку людей, способами використання безпілотників в екологічних проектах, сільському господарстві. А також розповіли про конструкторів безпілотних літальних апаратів.

 

На базі створеного центру формуватимуться групи за інтересами, зокрема члени волонтерського загону ЕСКА - ДРОН 40, команда дрон-рейсерів, учасники якої мріють стати чемпіонами міжнародних спортивних змагань із дрон-рейсінгу, "Козацького загону", а також працюватимуть групи курсантів з ремонту та модернізації безпілотників і науково-дослідна група.

 

Гості академії відвідали майстер-клас з польотів на спортивних дронах, а також ознайомилися з діяльністю центрів аварійно-рятувальної підготовки та підготовки волонтерів, зустрілися з колективом вишу. Під час зустрічі ішлося про необхідність змін у вищій та професійній освіті з метою забезпечення якісної підготовки майбутніх спеціалістів, вироблення нових програм з кібербезпеки, створення належних умов для Льотної академії НАУ для того, щоб вона стала справжнім східноєвропейським центром для підготовки пілотів, у тому числі -- добудови злітної смуги аеропорту за кошти держбюджету для інтенсифікації польотів курсантів тощо.

 

Анатолій САРЖЕВСЬКИЙ.

Фото автора.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України